Туризм в селe Дуранкулак и регионe - вoзможности и описания


Прогулки на лодках:

возможны прогулки по Дуранкулашскому озеру и по Черному морю, по частной договоренности.


Экскурсии в Стамбул - вечный город
на 2,3 и 4 дня на автобусе от Варны, проживание в 3* гостинице с завтраком

Первый день:

Истанбул - градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента. Пристигане около 8.00ч. Възможност за обзорна екскурзия на града с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II. За “Синята Джамия”, “Топкапъ Сарай”, църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай” се дава информация без да се посещават. По Въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността “Йедитепе”. Там туристите имат на разположение около 30 мин /могат да пият кафе, да хапнат, да направят снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото/. Следва връщане в Европейската част на Истанбул и съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”, посещава се българската църква “Св.Стефан”, която се е превърнала в символ на българите християни в Истанбул. Настаняване в хотела. След обяд възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава един час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. Свободно време. Възможнос за вечеря в рибан ресторант на Босфора. Нощувка.

Второй день:

Закуска. Възможност за посещение на стария султански дворец “Топкапъ Сарай”, музея “Света София” - „Църквата на Божествената мъдрост”.
След обяд възможност запосещение с екскурзовод на Новия султанския дворец «Долмабахче сарай» на Босфора. Възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма. Нощувка.

Третий день:

Закуска. Посещение на ГИГАНТСКИЯТ АКВАРИУМ – Тюркоазоо – най-големия в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама.

Аквариумът се намира в един от най-големите турговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Отпътуване за България в 15.00ч.

 

 

 

 

 

в ТУРЦИЯ
Истанбул - Вечния град
3 Дни/2 Нощувки
Автобус
Breakfast

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от гр.Сливен с луксозен автобус в 01:00ч. бензиностанция ЕКО на Дамарски мост и от гр.Стара Загора в 02:00ч. /бензиностанция OMV – автогара / за Истанбул - градът на два континента, столица на три империи, перлата на Ориента. Пристигане около 8.00ч. Възможност за обзорна екскурзия на града с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II. За “Синята Джамия”, “Топкапъ Сарай”, църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай” се дава информация без да се посещават. По Въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността “Йедитепе”. Там туристите имат на разположение около 30 мин /могат да пият кафе, да хапнат, да направят снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото/. Следва връщане в Европейската част на Истанбул и съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”, посещава се българската църква “Св.Стефан”, която се е превърнала в символ на българите християни в Истанбул. Настаняване в хотела. След обяд възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава един час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. Свободно време. Възможнос за вечеря в рибан ресторант на Босфора. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Възможност за посещение на стария султански дворец “Топкапъ Сарай”, музея “Света София” - „Църквата на Божествената мъдрост”.
След обяд възможност запосещение с екскурзовод на Новия султанския дворец «Долмабахче сарай» на Босфора. Възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Посещение на ГИГАНТСКИЯТ АКВАРИУМ – Тюркоазоо – най-големия в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите турговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Отпътуване за България в 15.00ч. Пристигане – късно вечерта.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

* транспорт с лицензиран автобус 3*;

* две нощувки със закуски в централен хотел 2/3* в Истанбул;

* медицинска застраховка на стойност 4000 евро;

* водач от туристическа агенция ДОРИС ООД;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

* панорамна обиколка на Истанбул – 12 евро.

* разходка с кораб по Босфора – 18 евро.

* входен билет за аквариум Тюркоазоо – 25 YTL

* входни такси за посещаваните обекти;

* разходи от личен характер;

* посещение с екскурзовод на Стария султанския дворец „Топ Капъ“ и музея „Света София“- 10 евро/вкл. транспорт и екскурзовод без входни такси/


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

* 1 турска лира ≈ 1.00 лев;

* Долмабахче сарай – вход 20 евро, с екскурзовод на български език;

* Вечеря в рибен ресторант на Златния рог -приблизително 30 евро;

* вечеря в ресторант с традиционна турска програма – Гар Хол – 23 евро;


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

* внасяне на 30% капаро;

* доплащане не по-късно от 10 дни преди заминаване;


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

* за лица над 18 год. валиден задграничен паспорт;

* за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната;

---
Гигантския аквариум на Истанбул

2 Дни/1 Нощувки
Автобус
Breakfast

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от гр.Сливен в 01.00ч. /бензиностанция Еко до Дамарски мост/, от гр.Стара Загора в 02:00ч. / бензиностанция ОМВ до Автогара/. Пристигане в Истанбул рано сутринта. Настаняване в хотела при свободни места /по правило настаняването става след 14.00ч./. Възможност за допълнителна обзорна екскурзия на града с лицензиран автобус и професионален екскурзовод, обиколката включва автобусна и пешеходна част с обща продължителност около 3ч., по време на която ще видите: „Хиподрума“, „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II, ще влезете в “Синята Джамия”, ще видите “Топкапъ Сарай”, църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай” /дава се информация за историческите забележителности без да се посещават/. По Въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността “Йедитепе”. Там туристите имат на разположение около 30 мин /могат да пият кафе, да хапнат, да направят снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото/. Следва Европейската част на Истанбул и съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”, посещава се българската църква “Св.Стефан”, която се е превърнала в символ на българите християни в Истанбул. Връщане обратно в хотела, като маршрута на автобуса следва древните крепостни стени на Константинопол. Възможност за допълнителна разходка с корабче по Босфора, от където ще можете да видите много от къщите участвали в заснемането на филмите „1001 нощи“, „Перла“ и др. Свободно време и възможност за посещение на Капалъ черши. Възможност за допълнителна вечеря в рибен ресторант на Босфора. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска.Посещение на ГИГАНТСКИЯТ АКВАРИУМ – Тюркоазоо – най-големия в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите турговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Отпътуване за България около 15.00ч. Пристигане – късно вечерта.


Цената включва:

* транспорт с лицензиран за международни превози автобус;

* една нощувка със закуска в централен хотел 3*;

* медицинска застраховка на стойност 4000евро /за лица над 65г. доплащане/

* водач по време на пътуването и престоя;


Цената НЕ включва:

* обзорна екскурзия Истанбул с лицензиран автобус и местен екскурзовод с продължителност 3 часа - 12 евро

* разходка с корабче по босфора - 18 евро

* входни такси на посещаваните обекти;

* разходи от личен характер;

* билет за аквариум Тюркуазу, Истанбул – 25YTL;


Полезна информация:

* Вход Двореца Топкапъ - 20 турски лири;

* Вход Света София - 20 турски лири;

* 1 турска лира около 1.10 лева;


Начин на плащане:

* депозит – 30% при записване от пакетната цена;

* доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване;


Важно:

* минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 души, краен срок за уведомяване при недостиг на мин. брой туристи – 10 дни преди датата на екскурзията.

* Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.

* За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валидин поне 3 месеца от датата на отпътуване.

* За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел.02/9355500.
 

 

 


<<< HOME