Durankulak.Net

Bulgarian - English - Român - German - Russian

Menu Principale
Despre Durankulak din Durankulak.Net

Statiune bulgariei Durankulak este cu distanta:

4 km de la plaja Marea Neagre
5 km de la frontiera Romania-Bulgaria
18 km nord de la oras Sabla/Shabla
101 km nord-est de la oras Varna

INFORMATII GENERALE DESPRE BULGARIA

O tara mica si pitoreasca numita Bulgaria ce exista de mai bine de 13 secole in Europa, legand estul de vest. Bulgaria aminteste de civilizatiile antice si de oamenii mari ce i-au scris istoria tumultoasa.

Republica Bulgaria este o republica in sud-est-ul Europei. Marginita de Marea Neagra la est, Grecia si Turcia la sud, Serbia, Muntenegru si Republica Macedonia la vest si Romania la nord, de-a lungul fluviului Dunarea. Este una dintre cele mai batrane tari ale Europei.

Sud-vest-ul tarii e muntos, avand cele mai inalte varfuri din Peninsula Balcanica, varful Musala de 2925m, lantul muntilor balcani traverseaza prin mijlocul tarii de la vest la est, iar la nord se afla faimoasa Vale a trandafirilor. Dealurile si campiile se gasesc in sud-est de-a lungul coastei Marii Negre, in est si in nord de-a lungul principalului fluviu din Bulgaria, Dunarea.

Bulgaria ofera placeri pentru fiecare gust. Va ganditi la o vacanta activa? Bulgaria o are – inot, schi, calarit, catarari, vanatoare, pescuit…… Va ganditi la relaxare – natura uimitoare, plaje insorite, tamaduitoarele spa, manastiri si biserici, orase si sate primitoare…

Cultura antica, nesfarsite plaje si o mare de smarald, munti inalti cu stramtori si pesteri, lacuri limpezi si rauri pline de pesti, campii largi, izvoare tamaduitoare, oameni ospitalieri, o bucatarie si vinuri ispititoare, flora si fauna diversa… Explora acest pamant!

 

- Lakul Durankulak -

„Durankulak” în turcește înseamna „apa liniștită în formă de ureche”

BULGARIA
“Frumoasa adormita din Balcani”

O tara mica a culturii antice cu climat mediteranean si remarcabile peisaje, Bulgaria este o noua destinatie pentru cumparatorii de proprietati – asteptand sa fie descoperita si oferind mari oportunitati.
Relativ neexplorata, devine o destinatie tot mai preferata pentru cumparatorii de case de vacanta, case de retragere, vile, apartamente, ferme, proprietati de interes special sau investitii comerciale.
Combinatia unica a pozitionarii geografice strategice, cu climatul si frumusetea naturii pe de o parte si situatia economica specifica UE de cealalta parte, creaza o oportunitate unica pentru o investitie profitabila. Cu sute de izvoare minerale, spa tamaduitoare, locuri istorice si renumite atractii turistice este un loc in paradis.
Tara este inca in mare masura nedescoperita si ofera o combinatie unica a minunatelor plaje insorite si imenselor regiuni muntoase perfecte pentru catarari, excursii si practicarea sporturilor de iarna.

Descriere: Se învecineazã cu Marea Neagrã la est, cu Grecia si Turcia la sud, cu Serbia, Muntenegru si Macedonia la vest si cu România la nord.
Numele Penisulei Balcanice derivã din lantul muntos Balcan sau Stara Planina care trece prin Bulgaria centralã si ajunge în Serbia esticã.
Lungimea totalã a granitelor bulgare este de 2245 km, din care 1181 km terestre, 686 km fluviale si 378 km de coastã.

Asezare geografica: Este o tarã situatã în partea sud-esticã a Europei, în estul Balcanilor.

Limba:
Limba oficială este limba bulgară, aparținând familiei limbilor slave.

Religia:
Religia principală în Bulgaria este creștin ortodoxă de răsărit.
Mai există și populație de altă credinț㠖 islamism, catolicism, iudaism ș.a.

Populația:
Populația Bulgariei este aproximativ de 7.7 milioane locuitori, în capitala țarii, Sofia, sunt aproape 1,5 milioane de locuitori, iar în capitala maritimă Varna – 450 000.

Pașapoarte și vize:
Cetățenii din țările care fac parte din Uniunea Europeană și EFTA nu au nevoie de vize.

Ora:
Ora este +2 după Greenwich, și +1 după Europa centrală.

Curentul electric:
Tensiunea electrică a rețelei este 220 V, iar frecvența – 50 Hz.

Bănci:
Băncile funcționează de luni până vineri inclusiv, între orele 9.00 și 16.00. Este bine să aveți pașaportul la Dvs., care vă poate fi necesar la schimbul valutar sau la achitarea cecurilor. În unele hoteluri există și bancomate.

Cărți de credit:
În hotelurile mai mari, la punctele de închiriat automobile, în unele restaurante și centre comerciale puteți folosi principalele cărți de credit internaționale. Informații despre ce fel de cărți de credit se admit puteți găsi pe sticherele din vitrinele magazinelor și ale hotelurilor.

Valută:
Valuta bulgară se numește LEV, care este alcătuit din 100 stotinki. Toate plățile se efectuează în valuta națională. Bancnotele sunt de 1, 2, 10, 20, 50 și 100 de leva, iar monedele de 1, 2, 5, 20 și 50 de stotinki. Se recomandă ca schimbul valutar să fie efectuat la birourile de schimb, la recepția hotelului, la aeroport sau la bancă.

Sărbători oficiale:

  • 1 ianuarie – Anul nou;
  • 3 martie – Ziua națională a țării;
  • 1 mai – Ziua muncii (Ziua solidarității muncitorești);
  • 6 mai – Sf.Gheorghi, Ziua armatei bulgare;
  • 24 mai – Ziua scrierii slave și a culturii bulgare;
  • 6 septembrie – Ziua Unirii Bulgariei;
  • 22 septembrie – Ziua Independenței;
  • 1 noiembrie – Ziua renascentiștilor bulgari;
  • 25 decembrie – Crăciunul

 


 
 
Home   |   Oferte imobiliare din Bulgaria